Ļoti garda un maiga sautēta vistiņa 6
Autors: “Praktiski.lv”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas – vista, 2 burkāni, 3 tomāti, 6 kartupeļi, 3 ķiploka daiviņas, 2 ēdamkarotes eļļas, dilles un sāls pēc garšas.
Pagatavošana.
Veselu vistu noskalo, sadala gabalos un pannā apcep līdz zeltainai garoziņai.
Burkānus, tomātus sagriež gabaliņos, kopā ar apcepto vistu liek katlā ar biezām sienām, pārlej ar karstu ūdeni tā, lai ūdens nedaudz nosegtu gaļu. Visu sautē uz mazas uguns zem vāka līdz pusgatavībai.
Kartupeļus nomizo un sagriež vidējos gabalos, pievieno gaļai katlā, pievieno sāli pēc garšas un visu sautē līdz gatavībai.
3–5 minūtes pirms beigām visu sautējumu pārkaisa ar smalki sagrieztiem ķiplociņiem un dillēm.