Ļoti garda cūkgaļa mandarīnu marinādē 0
Recepti iesaka Augstkalnes saimniece Ina Štāle.
Cūkas kakla karbonādes gabalu (1,5 kg) ierīvē ar sāli, pārkaisa ar pipariem, ietin pārtikas plēvē un noliek uz dažām stundām. No mandarīniem izspiež sulu (200 līdz 250 ml), pievieno 2. ēd. k. sojas mērces, 1 tējk. medus, 2 sasmalcinātas ķiploka daiviņas, piparus, mazliet čili, 1 ēd. k. etiķa. Liek uz plīts un savāra. Gaļu iztin no plēves, uz pannas eļļā apcep brūnu, tad apziež ar marinādi. Liek cepamformā, vēlreiz apziež ar marinādi. Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 190 grādos uz 20 min. Pēc tam gaļu vēlreiz bagātīgi apziež ar marinādi, temperatūru samazina uz 180 grādiem, cep vēl 20 min. Atkal apziež ar marinādi. Temperatūru samazina līdz 170 grādiem un cep vēl 20 min. Atkārto vēl vienu līdz divas reizes. Griež šķēlēs, pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un štovētiem kāpostiem.