Foto-Shutterstock

Ļoti ātri pagatavojami skābēti kāposti – garšīgi un kraukšķīgi 5

Tagad šādi kāpostus gatavo daudzi, jo šis ir ātrs veids, kā tikt pie skābētiem kāpostiņiem. Tie sanāk garšīgi, kraukšķīgi un bagāti ar vitamīniem.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu bieži ēst. Tie ļoti var kaitēt zarnām
TV24
“Es neticu šādām sakritībām!” Slaidiņam aizdomas raisa ASV prezidenta Baidena pēkšņie lēmumi par Ukrainu un Trampa klusēšana
“Nebūs naudas, nebūs mūsu auto!” Latvieši, atsaucoties uz sludinājumu, apmaina automašīnas ar krāpniekiem… 64
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas – 3 kg kāpostu, 3 lieli burkāni, 3 – 4 ķiploka daiviņas.

Sastāvdaļas marinādei – 200 g cukura, 3 ēdamkarotes sāls (bez kaudzes), 250 g saulespuķu eļļas, 200 g etiķa (9%).

Pagatavošana.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kāpostus sagriež plānās strēmelēs. Burkānus sarīvē uz rupjas rīves. Ķiploka daiviņas izspiež caur ķiplokspiedi. Visu kārtīgi samaisa.

Gatavo marinādi. Pusotru litru ūdens katliņā liek uz uguns. Pievieno cukuru, sāli un saulespuķu eļļu.

Kad viss uzvārās, ielej 9% etiķi. Visam jāpavārās vēl 2 – 3 minūtes. Marināde gatava.

Karstu marinādi pārlej kāpostiem (kāposti nedaudz paliek mīksti, bet tikai mazliet, tāpēc droši var liet karstu marinādi uzreiz no plīts).

Kāposti šajā marinādē pastāv 2 stundas. Visu samaisa. Atkal ļauj pastāvēt 2 stundas. Visu samaisa un pilda burkās.

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.