Lobio, sarkano pupiņu ēdiens 0
Pagatavošana
Pupiņas notecināt no ūdens.
Vālriekstus samalt blenderī vai ar gaļas maļamo mašīnu un pārlikt bļodā. Pārkaisīt ar garšvielām – koriandru, hmeli-suneli, sāli un pipariem.
Sīpolu nomizot un sagriezt. Pārlikt bļodā un pārliet ar etiķi. Pēc 5 minūtēm etiķi notecināt un jau gatavus sīpolus pievienot riekstiem. Pievienot smalki sagrieztus zaļumus un kārtīgi visu samaisīt. Pievienot smalki skapātus ķiplokus, pieliet mazliet ūdens un kartīgi visu samaisīt tā, lai sanāk tāda kā bieza putriņa. Šo masu sajaukt ar pupiņām un ļaut ievilkties apmēram 1 stundu pirms pasniegšanas.