Foto: pexels.com

Dzer ūdeni 0

Atsakies no saldinātiem dzērieniem – aromatizētos gāzētos dzērienus, enerģijas dzērienus, sulas un ledus tēju aizstāj ar ūdeni, nesaldinātu tēju vai minerālūdeni un dzer tos pietiekami daudz. Ja ūdens garša nepatīk, tam var pievienot citronu vai kādus garšaugus, piemēram, piparmētru. 500 ml saldināta dzēriena (daudzums, ko var viegli izdzert dažu minūšu laikā) bieži vien satur maksimālo ieteicamo cukura devu dienā. Tāpēc saldinātiem dzērieniem vajadzētu būt vienam no pirmajiem produktiem, ko ierobežot, mēģinot samazināt cukura daudzumu savā uzturā. Turklāt tie vispār neremdē izsalkumu, tikai pievieno uzņemtās kalorijas.

Reklāma
Reklāma
“Pie manis pienāca sašutusi sētniece, sakot, ka viņai tas viss tagad būs jātīra” – Signe piedzīvojusi nepatīkamu pārsteigumu, atgriežoties pie savas mašīnas stāvvietā
TV24
Vai vecākiem jāatņem tiesības atteikties no bērnu vakcinēšanas? Ērglis izsaka skarbu viedokli
Kokteilis
Kāds ir tavs dzīves moto saskaņā ar tavu dzimšanas mēnesi? 6
Lasīt citas ziņas

Iesākumā saldos dzērienus vari atšķaidīt. Sula vai aromatizēts minerālūdens ir garšīgs pat tad, ja to sajauc ar negāzētu vai gāzētu nesaldinātu dzeramo ūdeni. Ielej sev mazāku daudzumu un piepildi pārējo glāzi ar kādu no šiem šķidrumiem. Pakāpeniski palielini tīra ūdens īpatsvaru.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.