Foto: pexels.com

Citāds saldums 0

Vismaz daļēji nomaini cukuru ar saldinātājiem. Ir divu veidu saldinātāji – kalorijas saturoši (bet mazāk kaloriju salīdzinājumā ar cukuru) saldinātāji un bezkaloriju saldinātāji. Piemēram, kafijas un tējas saldināšanai izmanto stēviju – dabisku saldinātāju ar nulli kalorijām. Jāņem gan vērā, ka cukura aizstāšana ar kādu rūpnieciski radītu saldinātāju jau kādu laiku ir daudz diskutēta tēma uztura zinātnē, jo ir pētījumi, kuros atzīts, ka ilgtermiņā saldinātāji pat var veicināt svara pieaugumu. Tāpat notiek diskusijas par to nelabvēlīgo ietekmi uz zarnu mikrobiomu, sirdi un asinsvadiem, ļaundabīgu slimību attīstību.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.