Liepiņa: “Smadzenēs rodas sprādziens, redzot, ka bezalkoholiskais alus maksā dārgāk par alkoholisko!” 62
Es ļoti skatos, lai mums būtu veselīgs uzturs, jo man ir bērni. Manā ieskatā zivs ir ļoti dārgas Latvijā. Ja paskatītos, tad cūkgaļa ir viena no lētākajām gaļām. Vista maksā ciešami, bet svaigas zivis ģimenēm sanāk ļoti dārgi, jā, varbūt, var saldētas vēl var atļauties, tā reālo situāciju ar pārtikas izvēli TV24 raidījumā “Preses klubs” raksturoja Baiba Liepiņa, Latvijas Reklāmas asociācijas valdes priekšsēdētāja.
Svaigas zivis ir ļoti dārgas prieks un nemaz nav tā, ka ir plašs sortiments. Es ļoti sekoju līdzi, lai mūsu ģimenē ēstu vairāk zivis. Bet tāds ir mans novērojums, saka Liepiņa.
Saldētas zivis arī nav tik sliktas nemaz – vasarā noķēru, sasaldēju līni, zandartu, līdaku, asari, plaudi, karūsu, un ziemā velc ārā lomu no saldētavas, atzīst kardiologs Andris Skride.
Liepiņa piekrīt, ka sabiedrībai ir nopietni stereotipi uz saldētiem produktiem, bet principā viņa piekrītu, ka saldētie produkti dažkārt ir kvalitatīvāki par vienkārši cūkgaļu.
Bet, kas mani burtiski izsit no sliedēm – viena maza nianse, kas nav saistīta varbūt tik daudz ar veselību, bet paradoksāli ir tas, ka bezalkoholiskais alus maksā dārgāk par alu ar alkoholu, kaut kas ar šo nav kārtībā. Man rodas sprādziens smadzenēs, kad redzu, ka alus ar 0 grādiem maksā dārgāk nekā alus ar alkoholu sastāvā, atzīst Liepiņa.