Foto- Valdis Semjonovs

Liellopa pleca steiks ar kartupeļu-trifeļu biezeni un krāsnī ceptu tomātu un austersēņu mērci 
 0

Sastāvdaļas: (2 personām) 400 g Urugvajas liellopa pleca steika, 300 g kartupeļu, 100 g piena, 40 g sviesta, 10 g trifeļu eļļas, 1 tomāts, 20 g ķiploka, 10 g timiāna, 100 g austersēņu, 100 g saldā krējuma, sāls, pipari.

Reklāma
Reklāma

 

Kā gatavot?

Veselam
uzvedas “memmīši”: psihologi nosauc 11 skaidras šādu vīriešu pazīmes 46
“Sasniegs gan Kremli, gan Rubļovku!” Ukrainas bruņotie spēki krieviem 2025. gadā ir sagatavojuši jaudīgu “pārsteigumu”
Kokteilis
Vangas un Nostradama pareģojums 2025. gadam – abi zīlnieki “redzējuši” vienu un to pašu
Lasīt citas ziņas

Kartupeļus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos un vāra, kamēr mīksti. Saspaida, uzbārsta sāli, pievieno uzkarsētu pienu un sviestu, saputo. Pirms pasniegšanas pievieno trifeļu eļļu.

Steikam uzkaisa sāli un piparus, apcep uz sakarsētas pannas, pēc tam 2 – 4 minūtes turpina cept cepeškrāsnī.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tomātu pārgriež uz pusēm, uzbārsta sāli un piparus, pievieno sakapātu ķiploku, timiānu, olīveļļu, pusotru stundu cep 140 grādu temperatūrā.

Lai pagatavotu mērci, austersēnes kopā ar ķiplokiem un timiānu cep uz pannas, pievieno saldo krējumu, sāli un piparus.

 

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.