Liellopa pleca steiks ar kartupeļu-trifeļu biezeni un krāsnī ceptu tomātu un austersēņu mērci 0
Sastāvdaļas: (2 personām) 400 g Urugvajas liellopa pleca steika, 300 g kartupeļu, 100 g piena, 40 g sviesta, 10 g trifeļu eļļas, 1 tomāts, 20 g ķiploka, 10 g timiāna, 100 g austersēņu, 100 g saldā krējuma, sāls, pipari.
Kā gatavot?
Kartupeļus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos un vāra, kamēr mīksti. Saspaida, uzbārsta sāli, pievieno uzkarsētu pienu un sviestu, saputo. Pirms pasniegšanas pievieno trifeļu eļļu.
Steikam uzkaisa sāli un piparus, apcep uz sakarsētas pannas, pēc tam 2 – 4 minūtes turpina cept cepeškrāsnī.
Tomātu pārgriež uz pusēm, uzbārsta sāli un piparus, pievieno sakapātu ķiploku, timiānu, olīveļļu, pusotru stundu cep 140 grādu temperatūrā.
Lai pagatavotu mērci, austersēnes kopā ar ķiplokiem un timiānu cep uz pannas, pievieno saldo krējumu, sāli un piparus.