Liellopa gaļas ragū tumšajā alus un tomātu mērcē: izcili! 4
Šis ir viens no Īrijā visiecienītākajiem otrajiem ēdieniem – gaļa, kas sutināta tumšajā alū. Šim ragū ir bagātīga, aromātiska, piesātināta garša. Ēdiena gatavošana ir vienkārša, taču prasa ilgu laiku, kamēr gatavojas “uz plīts”. Šo brīnišķīgo, sātīgo, aromātisko ēdienu var pasniegt gan vienu pašu, gan kopā ar zaļajiem salātiem.
Sastāvdaļas:
- Liesa liellopa gaļa – 1 kg
- Kviešu milti – 2 ēdamkarotes
- Tomātu pasta – 120 grami
- Kartupeļi – 0,6 kg
- Liels sīpols – 1 gab.
- Ķiploks – 6 daiviņas
- Vistas vai liellopa gaļas buljons – 400 ml
- Tumšais alus – 400 ml
- Zaļie zirnīši – 300 grami
- Sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana:
1. Gaļu sagriež 3 cm kubiņos. Sīpolu griež palielos gabalos, ķiploku sasmalcina daiviņās.
2. Kartupeļus nomizo un griež ceturtdaļās (ja lielāki – mazākās daļās, ja ļoti mazi – uz pusēm).
3. Gaļai pievieno sāli un piparus, apvīļā miltos. Traukā pievieno kartupeļus, sīpolus, ķiplokus, tomātu pastu un visu kārtīgi apmaisa.
4. Visu liek kastrolī ar biezu “dibenu”. Pievieno alu un buljonu. Uzvāra līdz vārīšanās temperatūrai, samazina karstumu līdz minimumam, uzliek vāku un vāra, kamēr gaļa kļūst mīksta. Sutināšanai jābūt uz ļoti lēnas uguns, tas var ilgt pat līdz 2 stundām.
5. Pēc tam, kad gaļa jau mīksta, pievieno zirnīšus, pavāra vēl aptuveni piecas minūtes un noņem no uguns.