Liellopa filejas salāti ar austersēnēm
 0

Sastāvdaļas:

100 g liellopa filejas,

80 g austersēņu,

40 g lazdu riekstu,

100 g salātu lapu,

40 g Monterigo siera,

40 g olīveļļas,

20 g tumšā balzametiķa,

10 g pūdercukura,

timiāna zariņš,

ķiploka daiviņa,

sāls, pipari pēc garšas.

Kā gatavot?

Liellopa filejai uzbārsta sāli, piparus un apcep no visām pusēm uz pannas (gaļai jābūt viegli aprautai – tādai, kā gatavojot steiku). Noliek atpūsties.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Austersēnes apcep, pievienojot sāli, piparus, ķiploka daiviņu un timiānu. Olīv­eļļu saputo ar balzametiķi un pūdercukuru, pieliek sāli un piparus. Lazdu riek­stus apgrauzdē.

Uz šķīvja kārto salātu lapas, uzlej mērci, tad liek plāni sagrieztu liellopa fileju, lazdu riekstus un ceptās sēnes. Rotā ar plāni sagrieztu sieru.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.