Liellopa filejas salāti ar austersēnēm 0
Sastāvdaļas:
100 g liellopa filejas,
80 g austersēņu,
40 g lazdu riekstu,
100 g salātu lapu,
40 g Monterigo siera,
40 g olīveļļas,
20 g tumšā balzametiķa,
10 g pūdercukura,
timiāna zariņš,
ķiploka daiviņa,
sāls, pipari pēc garšas.
Kā gatavot?
Liellopa filejai uzbārsta sāli, piparus un apcep no visām pusēm uz pannas (gaļai jābūt viegli aprautai – tādai, kā gatavojot steiku). Noliek atpūsties.
Austersēnes apcep, pievienojot sāli, piparus, ķiploka daiviņu un timiānu. Olīveļļu saputo ar balzametiķi un pūdercukuru, pieliek sāli un piparus. Lazdu riekstus apgrauzdē.
Uz šķīvja kārto salātu lapas, uzlej mērci, tad liek plāni sagrieztu liellopa fileju, lazdu riekstus un ceptās sēnes. Rotā ar plāni sagrieztu sieru.