Liellopa aknas ar griķiem, sēklām un pupiņām. Foto – Matīss Markovskis

Liellopa aknas ar griķiem, sēklām un pupiņām 0

Sastāvdaļas
* 400 g liellopa aknu
* 200 g griķu
* 160 g sarkano pupiņu
* 200 g ķirbja, saulespuķu un sezama sēklu
* 2 vidēji tomāti vai 12 ķiršu tomātiņi
* 2 sīpoli
* olīveļļa
* sāls un pipari

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Varbūt kāds pilsonis par to naudu māju uzcēla…” ļaudis diskutē, vai 150 000 eiro par “Dimdiņu” zīmola maiņu nav pārmaksāts
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Iepriekšējā vakarā iemērc pupiņas. Novāra, līdz mīkstas. Uzvāra griķus.
Sīpolus sagriež ripās, tomātus – lielos kubos (ja izmanto ķiršu tomātus, to sagriež uz pusītēm). Uzkarsē pannu, uzlej nedaudz eļļas un sacep sīpolus, līdz tie mīksti, tad pievieno visas sēklas un pāris minūšu turpina cept.
Pievieno tomātus un pupiņas, visu uzkarsē. Pievieno griķus, uzkarsē. Visu sajauc.
Aknas nomazgā un nosusina, sagriež 4 gabalos un iesmērē ar eļļu, sāli un pipariem. Uzkarsē pannu, uzlej nedaudz eļļas un aknas apcep no visām pusēm zeltaini brūnas.
Pasniedz kopā ar ceptajām piedevām.
Pupiņas var pievienot arī konservētas, taču pašu izmērcētām un vārītām ir augstāka uzturvērtība, arī izmaksas ir mazākas un pēc ēdiena gatavošanas paliek daudz mazāk atkritumu (konservu bundžas).

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.