Lielisks maizes pudiņš ar liķierīti 0
Sastāvdaļas:
200-250 g baltmaizes
400 ml saldā krējuma
50 g cukura
2 olas
vaniļas cukuras
50 g rozīņu
2 ēdamkarotes liķiera
Kā gatavot?
1. Rozīnes noplaucē karstā ūdenī. Pēc tam ūdeni nolej, rozīnes pārlej ar liķieri vai citu aromātisku alkoholu.
2. Rūpīgi sagriež maizi vienādos gabaliņos. Pārziež tos ar plānu saldkrējuma sviesta kārtiņu.
3. Sakuļ olas. Pielej tām saldo krējumu, cukuru un vaniļu. Rūpīgi samaisa.
4. Sagriezto maizi sadala trīs daļās. Ietauko cepamo veidni un sagatavo cepeškrāsni – uzsilda līdz 180 grādiem.
5. Trešo daļu no sagrieztās maizes ieliek formas pirmajā kārtā. Pārkaisa ar pusi no rozīnēm. Pārlej ar olu un saldā krējuma masu.
6. Visu atkārto vēlreiz. Kopā jābūt trim maizes kārtām.
7. Topošo pudiņu atstāj uz 10-15 minūtēm, lai masa iesūcas, tad pārklāj ar foliju. Gatavo cepeškrāsnī ūdens peldē 45-50 minūtes.
8. Pasniedz siltu. Var ēst kopā ar krējumu vai jogurtu.
Recepte no dreamscook.ru