Foto: SHUTTERSTOCK

“Lieliski noderēs smūtijiem ziemā!” Gardēžu klubiņa dalībniece Inese atklāj, kā gudri izmantot veselīgo gārsu 4

Kā pilsētniekiem tikt pie gārsas?

“Nopirkt tirgū nevarēs, jābrauc uz laukiem lasīt,” TV24 raidījumā “La Dolce Vita. Gatavo gudri!” stāsta Līvānu novada Gardēžu klubiņa dalībniece, konditore Inese Stikāne.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Kokteilis
11 bēru tradīcijas un noteikumi, kas jāievēro, lai godam pavadītu aizgājēju
Lasīt citas ziņas

Svarīgi pēc gārsas salasīšanas to kārtīgi nomazgāt.

“Es mazgāju gārsu vismaz trīs ūdeņos, es ņemu tikai jaunās lapiņas, jo tās ir vislabākās. Ja ņems vecākās, tās būs koksnainākas, man nepatīk, es dodu priekšroku svaigākām, kas vēl ir ļoti labi – lapas droši var likt saldētavā,” Stikāne iesaka.

CITI ŠOBRĪD LASA

Viņa atklāj, ka gārsas lapas ir arī izkaltējusi.

“Kafijas dzirnaviņās samaļu pulverī un pievienoju smūtijam! Lieliski noder receptēm ziemā!” Gardēžu klubiņa dalībniece stāsta.

Gārsas lapiņās ir daudz vitamīnu un citu vērtīgu vielu, kas sekmē holesterīna samazināšanos, izvada sāļus no locītavām utt.

Gārsa ir kā spināts, tikai daudz vērtīgāka.

Jaunajām gārsas lapiņām ir mazliet saldskābena garša, tās droši var lietot gan skābeņu, dārzeņu un gaļas zupās, gan salātos un likt mērcēs, kā arī daudzos citos ēdienos.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.