“Lieliski noderēs smūtijiem ziemā!” Gardēžu klubiņa dalībniece Inese atklāj, kā gudri izmantot veselīgo gārsu 4
Kā pilsētniekiem tikt pie gārsas?
“Nopirkt tirgū nevarēs, jābrauc uz laukiem lasīt,” TV24 raidījumā “La Dolce Vita. Gatavo gudri!” stāsta Līvānu novada Gardēžu klubiņa dalībniece, konditore Inese Stikāne.
Svarīgi pēc gārsas salasīšanas to kārtīgi nomazgāt.
“Es mazgāju gārsu vismaz trīs ūdeņos, es ņemu tikai jaunās lapiņas, jo tās ir vislabākās. Ja ņems vecākās, tās būs koksnainākas, man nepatīk, es dodu priekšroku svaigākām, kas vēl ir ļoti labi – lapas droši var likt saldētavā,” Stikāne iesaka.
Viņa atklāj, ka gārsas lapas ir arī izkaltējusi.
“Kafijas dzirnaviņās samaļu pulverī un pievienoju smūtijam! Lieliski noder receptēm ziemā!” Gardēžu klubiņa dalībniece stāsta.
Gārsas lapiņās ir daudz vitamīnu un citu vērtīgu vielu, kas sekmē holesterīna samazināšanos, izvada sāļus no locītavām utt.
Gārsa ir kā spināts, tikai daudz vērtīgāka.
Jaunajām gārsas lapiņām ir mazliet saldskābena garša, tās droši var lietot gan skābeņu, dārzeņu un gaļas zupās, gan salātos un likt mērcēs, kā arī daudzos citos ēdienos.