Noslēpumainais adžvains 0

Latvijā šo garšvielu tikpat kā nepazīst. To nereti jauc ar Indijas ķimenēm un anīsu. Adžvaina (Carum ajowan) sēklas dēvē arī par ajovānu (garšvielu veikalos var atrast pēc abiem nosaukumiem). Adžvains ir ļoti līdzīgs anīsa sēklām, tikai gaišākā, dzeltenīgi brūnākā krāsā. Smarža ir nedaudz līdzīga timiānam, garša – viegli pikanta, rūgtena. Arī šī garšviela mazina gāzu veidošanos, palīdz pret gremošanas traucējumiem, caureju. Ļoti labi garšo pie pākšaugu ēdieniem, var pievienot marinādēm un cepumiem.
Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.