Indijas ķimenes jeb kumīns 0
Nereti kumīnu jauc ar ķimenēm, jo pēc izskata abas garšvielas ir līdzīgas (kumīnam ir mazliet gaišāka krāsa un lielākas sēklas). Kumīna garša ir daudz spēcīgāka, tāpēc to ēdienam pievieno mazāk. Visbiežāk veikalos nopērkamas gaišās sēkliņas (Cuminum cyminum), bet reizēm izdodas atrast arī melnās (Cuminum nigrum), kam ir rūgtāka garša un asāka smarža.
Kumīnu dēvē arī par romiešu vai Indijas ķimenēm. Tā ir neatņemama sastāvdaļa karija garšvielu maisījumā. Indijas, Meksikas un Marokas virtuve nav iedomājama bez šīs garšvielas. Austrumu ēdieniem tieši kumīns piešķir īpašu akcentu. Tulkojumā no sanskrita vārds kumīns nozīmē – tas, kas uzlabo gremošanu. Ja barība ir grūti sagremojama, vēders uzpūšas, lieliski palīdz kumīns.
Tam ir īpatnēja, nedaudz asa, stipra un specifiska smarža un silta, mazliet pikanta garša. Lai līdzsvarotu specifisko aromātu, kumīnu der lietot kopā ar koriandra sēkliņām, jo šīs garšvielas lieliski papildina viena otru. Ja sēkliņas pirms izmantošanas apgrauzdē, aromāts ir vēl pikantāks.