Lieliska biezpienmaizes recepte. Rozīņu vietā – svaigas ogas 1
Četrām olām baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumus kārtīgi saputo kopā ar 500 g biezpiena, 3 ēd. k. cukura, 2 ēd. k. ar kaudzi ne pārāk skāba krējuma, 2 ēd. k. kartupeļu cietes un 1 pac. vaniļas cukura.
Baltumus saputo stingrās putās un kopā ar rozīnēm uzmanīgi iecilā biezpiena masā.
Rozīņu vietā var izmantot svaigas dārza ogas.
Tās var nemaisīt masā, bet pirms cepšanas pārkaisīt pāri.
Cep cepeškrāsnī 170 grādos 40 līdz 50 min.
“Gardās kūkas recepti aizņēmos www.draugiem.lv no Augstkalnē dzīvojošās lieliskās saimnieces Inas Frīdbergas,” stāsta žurnāliste Ilze Lavrinoviča.