Lieldienu pasha 0
Sastāvdaļas: 0,5 kg biezpiena, 100 g sviesta, 0,5 glāzes pūdercukura, apmēram 4 ēdamkarotes skābā krējuma, citrons, vanilīncukurs, dekorēšanai: kokosriekstu skaidiņas, rozīnes šokolādē, “Gundegas” marmelādes.
Kā gatavot?
Sviestu sajauc ar pūdercukuru – gandrīz līdz putošanai. Pieber biezpienu un atkal kārtīgi samaisa. Pēc tam pievieno pārējās sastāvdaļas: krējumu, vanilīncukuru, sarīvētu citrona miziņu, sagrieztas marmelādes. Var likt arī rozīnes un žāvētas aprikozes.
Pashu liek piemērota tilpuma bļodā, kurā ieklāts cepampapīrs. Masu ar karoti vēl kārtīgi nospaida, lai pieguļ bļodas malām. Uz nakti ieliek ledusskapī. Pirms pasniegšanas apgriež otrādi uz lēzena šķīvja un rotā ar rozīnēm šokolādē un kokosriekstu skaidiņām.
Pashai ir vairākas receptes, arī ar želatīnu. Šajā variantā 1,5 kg biezpiena, 0,5 l saldā krējuma, nepilnu glāzi rozīņu, kā arī ap 300 g sagrieztas “Gundegas” marmelādes samaisa lielā bļodā. Masai pievieno siltā ūdens peldē uzbriedinātu želatīnu un kārtīgi izmaisa. Tālāk rīkojas kā iepriekš.