Pildītu papriku skābēšana 0
Pildījumam: 10 kg kāpostu, 1,5 glāzes augu eļļas, 2 kg burkānu, zaļumi, 600–700 g sāls.
Sagatavoju paprikas – nomazgāju, izņemu sēklotni, blanšēju verdošā ūdenī 1–2 minūtes.
Pildījumam saēvelē kāpostus, pievieno augu eļļu, pētersīļus, selerijas, sagrieztus burkānus, to visu sajauc ar sāli, kā skābējot kāpostus, un pilda papriku pākstīs. Tad tās saliek emaljētā spainī vai katlā, virsū uzliek dēlīti un slogu.
Tur istabas temperatūrā (18–20 oC) apmēram nedēļu.
Lai izdalītu radušos gāzi, paprikas pabaksta ar koka nūju. Kad paprikas pārstāj veidot putas, noplaucē dēlīti, pārsegto marli un slogu ar verdošu ūdeni, uzliek paprikām un noliek pagrabā.
Ja nav pagraba, tad paprikas liek burkās – bet tā, lai šķidrums pārsegtu paprikas, aizvāko (bez sterilizācijas) un novieto vēsumā.