Pildītu papriku skābēšana 0

Paprikas pēc vajadzības.

Pildījumam: 10 kg kāpostu, 1,5 glāzes augu eļļas, 2 kg burkānu, zaļumi, 600–700 g sāls.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
7 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu bieži ēst. Tie ļoti var kaitēt zarnām
“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
Lasīt citas ziņas

Sagatavoju paprikas – nomazgāju, izņemu sēklotni, blanšēju verdošā ūdenī 1–2 minūtes.

Pildījumam saēvelē kāpostus, pievieno augu eļļu, pētersīļus, selerijas, sagrieztus burkānus, to visu sajauc ar sāli, kā skābējot kāpostus, un pilda papriku pākstīs. Tad tās saliek emaljētā spainī vai katlā, virsū uzliek dēlīti un slogu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tur istabas temperatūrā (18–20 oC) apmēram nedēļu.

Lai izdalītu radušos gāzi, paprikas pabaksta ar koka nūju. Kad paprikas pārstāj veidot putas, noplaucē dēlīti, pārsegto marli un slogu ar verdošu ūdeni, uzliek paprikām un noliek pagrabā.

Ja nav pagraba, tad paprikas liek burkās – bet tā, lai šķidrums pārsegtu paprikas, aizvāko (bez sterilizācijas) un novieto vēsumā.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.