Burkānu skābēšana 1

Foto – Shutterstock


Burkāni.

Pārliešanai: 10 l ūdens, 400–500 g sāls.

Burkānus nomazgāju, ar nazi notīru miziņu, uz sieta notecinu lieko ūdeni. Notīrītos burkānus sagriežu ripiņās vai 2–4 daļās.

Piemērotā traukā saberu burkānus, pārleju ar atdzesētu sālsūdeni un noslogoju. Sālsūdenim jābūt 2–3 cm virs sloga ripas. Burkānus ieteicams pārsegt ar tīrām, svaigām, nemazgātām kāpostu lapām.

Skābēju 3–5 dienas 18–20 oC temperatūrā, pēc tam novietoju vēsā vietā.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.