Kāļu skābēšana 0

10 kg kāļu, 150–250 g sāls, 50 g ķimeņu.

Ieskābēti kāļi zaudē rūgto, sīvo garšu un pēc garšas vairāk atgādina skābētus kāpostus nekā kāļus.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
Kokteilis
3 visbīstamākās zodiaka zīmju pārstāves, kas bez sirdsapziņas pārmetumiem var atņemt citas vīrieti
Lasīt citas ziņas

Kāļu skābēšana neatšķiras no kāpostu skābēšanas, tikai jāpieber vairāk sāls.

Kāļus labi notīru, nomazgāju un nomizoju, sasmalcinu ar kāpostu ēveli vai arī sarīvēju uz rupjās sakņu rīves. Sasmalcinātos kāļus iepildu tīrā traukā, katru kārtu noblīvēju, līdz trauks pilns. Katrai kārtai uzkaisu sāli un ķimenes. Kāļus nosedzu un noslogoju kā kāpostus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Virsū uzklāju linaudekla drāniņu, pārsedzu ar koka ripu vai šķīvi un uzlieku nelielu slogu. Ja virs sloga nerodas sula, jāuzlej sālsūdens. 1 litrā ūdens jāieber 30–40 g sāls. Šķidrumam jābūt virs sloga apmēram 3–4 cm. Kāļus skābēju 18–20 oC temperatūrā 5–6 dienas, tad novietoju vēsumā.

No skābētiem kāļiem gatavoju zupas, borščus, sautējumus, salātus u. c.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.