Patisonu skābēšana 0

2 kg patisonu, 100 g diļļu, bazilika, mārrutku sakņu, estragona, kalnumētras.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
RAKSTA REDAKTORS
4 biežākās kļūdas, kāpēc topošie šoferi “izkrīt” CSDD braukšanas eksāmenā. Tās der atcerēties arī pieredzējušiem šoferiem
Lasīt citas ziņas

Pārliešanai: 1 l ūdens, 50 g sāls, 20 g cukura.

Vislabākie augļi ir 4–6 cm diametrā, kad sēkliņas ir tikko aizmetušās un paši augļi saldi, sulīgi un trausli. Raža jāievāc uzmanīgi, jo to miza ir plāna.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja mizu ievaino, tā kļūst tumša un neglīta, ieskābētie patisoni ilgi neuzglabājas.

Patisonus mazgā aukstā ūdenī, nosusina, kārto traukā kopā ar garšaugiem. Pārlej ar atdzesētu sālsūdeni.

Patisonus skābē 3–10 dienas 18–20 oC temperatūrā. Pēc tam novieto vēsā vietā.

Pēc garšas patisoni ir daudz maigāki un garšīgāki nekā gurķi.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.