Baklažānu skābēšana 0

10 kg baklažānu, 20–30 g sāls.

Baklažāni ir visdaudzveidīgāk izmantotie dārzeņi! Tos var skābēt, sālīt, marinēt, vārīt, sautēt, pildīt, no tiem gatavo pastētes.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu bieži ēst. Tie ļoti var kaitēt zarnām
TV24
“Es neticu šādām sakritībām!” Slaidiņam aizdomas raisa ASV prezidenta Baidena pēkšņie lēmumi par Ukrainu un Trampa klusēšana
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
Lasīt citas ziņas

Skābēšanai es izvēlos vidēji lielus ienākušos baklažānus. Tos nomazgāju, noņemu kātiņus un iegriežu līdz divām trešdaļām augļa garuma, atstājot kātiņu galu veselu. Garšvielas sagatavoju tāpat kā gurķu skābēšanai – estragonu, timiānu, baziliku, krustnagliņas, kanēli u. c.

Sagrieztos garšaugus lieku tīri izmazgāta trauka dibenā 3–5 cm biezā kārtā, bet virs garšaugiem – 2 vai 3 kārtas iegrieztu baklažānu.

CITI ŠOBRĪD LASA
Katru baklažānu kārtu pārkaisu ar sāli. Pēc 2. vai 3. baklažānu kārtas lieku kārtu garšaugu. Pēdējā kārtā lieku garšaugus un virs tiem uzklāju tīru vairākās kārtās salocītu marli. Šādi sagatavotu trauku noslogoju un atstāju 18–22 oC temperatūrā apmēram 13–15 stundas.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.