Foto – Fotolia

Skābēt var jebkuru dārzeni! 11 pārbaudītas receptes piedāvā “Ēmužu” saimnieks Aivars Varņeckis 0

Galda biešu skābēšana

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas


10 kg biešu.
Pārliešanai: 10 l ūdens, 200–300 g sāls, 30–50 g ķimeņu.

Bietes nomazgāju un katlā vāru uz lēnas uguns 1 stundu. Pēc tam noleju verdošo ūdeni, pārleju aukstu ūdeni un atdzesēju. Tā vārītas bietes ir mīkstas un nezaudē krāsu. Atdzisušas bietes nomizoju un sagriežu gabaliņos
vai ripiņās un lieku skābēšanai paredzētā traukā. Bietes var pārliet ar aukstu vai pat karstu sālsūdeni (pārlietas ar aukstu sālsūdeni, ieskābstlēnāk).

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai bietes neuzpeldētu, tām uzlieku vāku vai vieglu slogu. Trauku ar bietēm 10–15 dienas turu 18–20 oC temperatūrā ieskābšanai.

Tad tās lieku vēsā vietā. Var skābēt nesagrieztas – veselas bietes, kā arī svaigas nevārītas bites gan veselas, gan sagrieztas.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.