Lielā pankūka somu gaumē. Cepam cepeškrāsnī! 0
Lielā, cepeškrāsnī ceptā somu pankūka ir visai atšķirīga no mums pierastajām, mazajām apaļajām vai plānajām pankūkām. Bet recepti vērts izmēģināt, jo izdodas ļoti garšīgi. Lielākais pluss, protams, tas, ka nav jāstāv pie plīts un jācep pankūkas. Tāpat lielo pankūku var pēc vēlēšanās papildināt ar augļiem vai ogām vai šķiņki un dārzeņiem sāļajam variantam. Svarīgi rūpīgi ieziest pannu ar sviestu vai eļļu, lai pankūka nepieliptu!
Pagatavošana
Cepeškrāsni sakarsē līdz 220° C.
Dziļu, lielu pannu kārtīgi ieziež ar sviestu vai margarīnu.
Visas sastāvdaļas sajauc mikserī. Mīklu lej uz pannas, cep 25-30 minūtes, līdz pankūka kļūst skaisti zeltaini brūna.
Cepeškrāsnī uz mīklas veidosies lieli burbuļi – tas ir normāli.
Gatavo pankūku sagriež gabaliņos, pasniedz ar ievārījumu, krējumu, svaigiem augļiem vai ogām.