Burkānu un ingvera biezzupa 0

• 500 g burkānu

• 2 kartupeļi

• 2 puravi (tikai baltā daļa)

• 1 sīpols

• 2 ķiploka daiviņas

• 1 kārbiņa kausētā siera

• 1 ēdamkarote olīveļļas

• 2 tējkarotes svaigi rīvēta ingvera

• sāls, pipari

Puravu baltās daļas notīra, sagriež gabalos sīpolu, sasmalcina. Kartupeļus nomizo un sagriež kubiņos. Sīpolus un puravus apcep uzkarsētā eļļā pannā.

Reklāma
Reklāma
7 iemesli, kāpēc jūs nespējat zaudēt svaru pat, ja pārtiekat tikai no vienas salāta lapas
RAKSTA REDAKTORS
“Ārsts atnāk ar kafiju, bez steigas…” Paciente dusmīga, kāpēc “Veselības centrs 4” atļaujas necienīt cilvēku laiku
7 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu bieži ēst. Tie ļoti var kaitēt zarnām
Lasīt citas ziņas

Katlā ielej ūdeni (vai buljonu), liek rīvētus burkānus, sagrieztos kartupeļus, apceptos sīpolus un puravus. Vāra, līdz dārzeņi mīksti.

Zupai pievieno ķiplokspiedē saspiestās ķiploka daiviņas, sāli un piparus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Mazliet padzesē, sablendē un liek atpakaļ uz uguns, iemaisa kausēto (vai svaigo) sieru un uzvāra līdz pirmajam burbulim.

Pašās beigās pievieno rīvēto ingveru, bet uzmanīgi – lai nav par asu!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.