Burkānu un ingvera biezzupa 0
• 500 g burkānu
• 2 kartupeļi
• 2 puravi (tikai baltā daļa)
• 1 sīpols
• 2 ķiploka daiviņas
• 1 kārbiņa kausētā siera
• 1 ēdamkarote olīveļļas
• 2 tējkarotes svaigi rīvēta ingvera
• sāls, pipari
Puravu baltās daļas notīra, sagriež gabalos sīpolu, sasmalcina. Kartupeļus nomizo un sagriež kubiņos. Sīpolus un puravus apcep uzkarsētā eļļā pannā.
Katlā ielej ūdeni (vai buljonu), liek rīvētus burkānus, sagrieztos kartupeļus, apceptos sīpolus un puravus. Vāra, līdz dārzeņi mīksti.
Zupai pievieno ķiplokspiedē saspiestās ķiploka daiviņas, sāli un piparus.
Mazliet padzesē, sablendē un liek atpakaļ uz uguns, iemaisa kausēto (vai svaigo) sieru un uzvāra līdz pirmajam burbulim.
Pašās beigās pievieno rīvēto ingveru, bet uzmanīgi – lai nav par asu!