Dārzeņu zupa ar kukurūzu 0
• 300 g kāpostu
• 4 kartupeļi
• 2 tomāti
• 1 burkāns
• 1 sīpols
• pētersīļa sakne
• šķēle selerijas saknes
• 100 g konservētas kukurūzas
• 2 ēdamkarotes olīveļļas
• zaļumi: pētersīļi, dilles
• sāls, pipari
Smalki sagriež sīpolu. Burkānus un pētersīļa sakni notīra un sagriež salmiņos, seleriju mazos, kartupeļus – lielākos kubiņos. Sašķērē kāpostus.
Uz pannas eļļā apcel sīpolus, burkānus, seleriju, pētersīli, visu kādu brīdi mazliet pasautē.
Katlā uzvāra ūdeni, pievieno saceptos dārzeņus, liek klāt kartupeļus un kāpostus. Vāra 20 minūtes.
Noblanšē tomātus un novelk tiem miziņu. Smalki sagriež. Kad zupa jau gandrīz gatava, pievieno tomātus un kukurūzu. Uzliek vāku un pavāra kādas 5 minūtes.
Smalki sagriež zaļumus, tos pārkaisa zupai pirms pasniegšanas.