Pupiņu zupa ar kūpinātu gaļu 0

• 0,8–1 kg kūpinātu cūkgaļas ribiņu

• 4 kartupeļi

• 2 tomāti

• 1 liels burkāns

• 1 puravs

• selerijas sakne

• ķiploka daiviņa

• 2 saujas pupiņu

• sauja grūbu

• pētersīļu zaļumi

Pupiņas iemērc un diennakti uzbriedina.

Katlā ielej ūdeni, ieliek dažas šķēles selerijas saknes, puravu (nesagrieztu). No pētersīļa zariņiem noplūc lapas un kātus liek katlā. Kad dārzeņi mazliet pavārījušies, buljonu nokāš un pievieno sagrieztas kūpinātas cūkgaļas ribiņas.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Ārsts atnāk ar kafiju, bez steigas…” Paciente dusmīga, kāpēc “Veselības centrs 4” atļaujas necienīt cilvēku laiku
7 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu bieži ēst. Tie ļoti var kaitēt zarnām
7 iemesli, kāpēc jūs nespējat zaudēt svaru pat, ja pārtiekat tikai no vienas salāta lapas
Lasīt citas ziņas

Kad gaļa jau pavārījusies, pieber grūbas (pirms vārīšanas tās var pāris stundu pamērcēt) un izmērcētās pupiņas. Pieliek arī nomizotus un sagrieztus kartupeļus un ripiņās sagrieztu burkānu.

Zupai pievieno noplaucētus un nomizotus, gabaliņos sagrieztus tomātus un saspiestu ķiploka daiviņu. Sāls daudzums atkarīgs no kūpinātajām ribiņām, jo bieži vien tās jau ir pietiekami sāļas. Vāra, līdz dārzeņi mīksti. Pasniedzot uzkaisa smalki sagrieztas pētersīļu lapiņas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kartupeļu, grūbu un pupiņu daudzums atkarīgs no tā, cik biezu vēlas zupu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.