Pupiņu zupa ar kūpinātu gaļu 0
• 0,8–1 kg kūpinātu cūkgaļas ribiņu
• 4 kartupeļi
• 2 tomāti
• 1 liels burkāns
• 1 puravs
• selerijas sakne
• ķiploka daiviņa
• 2 saujas pupiņu
• sauja grūbu
• pētersīļu zaļumi
Pupiņas iemērc un diennakti uzbriedina.
Katlā ielej ūdeni, ieliek dažas šķēles selerijas saknes, puravu (nesagrieztu). No pētersīļa zariņiem noplūc lapas un kātus liek katlā. Kad dārzeņi mazliet pavārījušies, buljonu nokāš un pievieno sagrieztas kūpinātas cūkgaļas ribiņas.
Kad gaļa jau pavārījusies, pieber grūbas (pirms vārīšanas tās var pāris stundu pamērcēt) un izmērcētās pupiņas. Pieliek arī nomizotus un sagrieztus kartupeļus un ripiņās sagrieztu burkānu.
Zupai pievieno noplaucētus un nomizotus, gabaliņos sagrieztus tomātus un saspiestu ķiploka daiviņu. Sāls daudzums atkarīgs no kūpinātajām ribiņām, jo bieži vien tās jau ir pietiekami sāļas. Vāra, līdz dārzeņi mīksti. Pasniedzot uzkaisa smalki sagrieztas pētersīļu lapiņas.
Kartupeļu, grūbu un pupiņu daudzums atkarīgs no tā, cik biezu vēlas zupu.