Svaigu kāpostu zupa ar āboliem 0
• 700 g liellopa gaļas
• 1 kāpostgalviņa (ja lielāka, pietiks ar pusi vai ceturtdaļu)
• 2 skābi āboli (antonovka)
• 2 burkāni
• 3 kartupeļi
• 1 sīpols
• 1 pētersīļa sakne
• 1 ēdamkarote olīveļļas
2 lauru lapas
• 5–7 melno piparu graudi
• sāls
• zaļumi: dilles, pētersīļi, selerija
Gaļu sagriež lielos gabalos un liek katlā, uzlej ūdeni, uzvāra, nosmeļ putas.
Burkānus, pētersīļa sakni, sīpolu nomizo, sagriež un apcep. Pievieno apceptos dārzeņus gaļai katlā un vāra aptuveni stundu. 10 minūtes pirms vārīšanas beigām pieber sāli, piparus un lauru lapas. Izņem gaļu, sagriež sīkāk.
Kartupeļus nomizo un sagriež salmiņos, pievieno zupai. Kāpostu sašķērē vai saēvelē. Pārkaisa sāli un mazliet pamīca ar rokām.
Gaļas gabaliņus un kāpostus pievieno zupai un vāra 10–15 minūtes. Sarīvē nomizotus ābolus un pieliek zupai. Uzliek vāku un ļauj 15 minūtes ievilkties.
Pasniedzot zupu, bagātīgi pievieno sagrieztus zaļumus. Tos pasniedz atsevišķi, lai katrs var izvēlēties sev tīkamākos.