Marinēti jaunie kāpostiņi 2

1. variants

Pagatavošana

Kāpostus smalki sagriež. Sīpolu un piparu sagriež kubiņos.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu bieži ēst. Tie ļoti var kaitēt zarnām
RAKSTA REDAKTORS
“Ārsts atnāk ar kafiju, bez steigas…” Paciente dusmīga, kāpēc “Veselības centrs 4” atļaujas necienīt cilvēku laiku
TV24
“Es neticu šādām sakritībām!” Slaidiņam aizdomas raisa ASV prezidenta Baidena pēkšņie lēmumi par Ukrainu un Trampa klusēšana
Lasīt citas ziņas

Dārzeņus liek piemērotā traukā, kārtīgi samaisa, saspaida.

Nelielā katliņā ielej etiķi, augu eļļu, ieber cukuru un sāli. Ļauj uzvārīties, kamēr sāls un cukurs izšķīst.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kāpostus pārlej ar karsto marinādi, pievieno piparus un kārtīgi samaisa, vispirms ar karoti, lai neapdedzinātos, pēc tam ar rokām. Vienlaicīgi pievieno sinepes.

2. variants

Marinādei uz 1 l verdoša ūdens vajadzīgas 4 ēdamkarotes cukura, 2 ēdamkarotes sāls, 2-3 ēdamkarotes etiķa, 1/2 glāze augu eļļas.

Kāpostus sagriež, sajauc ar rīvētiem burkāniem.

Katliņā liek kāpostu kārtu, pārkaisa ar smalki sagrieztiem ķiplokiem. Pēc tam kārtas turpina likt virsū vienu otrai.

Pārlej ar karstu marinādi. Kāpostiem uzliek slogu.

Ja kāpostus pēc šīs receptes gatavo vakarā, no rīta tie jau gatavi. Atliek pievienot lociņus un zaļumus un celt galdā.

Šai variantā augu eļļu marinādei var nepievienot, bet to pielikt jau gataviem marinētajiem kāpostiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.