Marinēti gurķi ar papriku 2
Sastāvdaļas
2 gurķi
1 paprika
1/2 tases etiķa
1/2 tases ūdens
3 tējkarotes cukura
1 tējkarote sāls
1 lauru lapa
Daži piparu graudiņi
Dažas ķiploku daiviņas
Pagatavošana
1. Liek visas sastāvdaļas katliņā, ļauj uzvārīties. Kad šķidrums uzvārījies, ļauj atdzist.
2. Sagriež gurķus un papriku aptuveni 3cm lielos kubiņos. Ierīvē ar sāli. Atstāj ievilkties uz 10 minūtēm. Lieko ūdeni noslauka ar papīra dvieli.
3. Dārzeņus ievieto burkā, pārlej ar atdzesēto marinādi un uzliek vāciņu. Liek ledusskapī uz 10 stundām. Ik pa laikam apgāž burciņu kājām gaisā, lai dārzeņi labāk iemarinētos.