Kraukšķīgi marinēti patisoni 2
Nepieciešams
600 g patisonu, 6 sloksnītes mārrutku sakņu.
Marinādei: 0,5 l ūdens, 15 g diļļu, 10 g estragona, 5 g bazilika, 2 lauru lapas, 8 graudiņi smaržīgo
piparu, 2 krustnagliņas, 0,5–1 ēdamkarote sāls, 0,5 ēdamkarotes cukura, 2–3 ēdamkarotes 9% galda etiķa.
Gatavošana
Mazus – 5–6 cm diametra – augļus uzmanīgi nomazgā aukstā ūdenī, nogriež kātiņus un ievieto veselus dezinfi cētā burkā. Nedrīkst tos saspiest vai ievainot, jo tad pasterizējot rodas plankumi.
Ievieto burkā notīrītus, plānās sloksnītēs gareniski sagrieztus mārrutkus.
Patisonus pārlej ar dzidru, karstu marinādi (bez garšvielām, izkāstu).
Burkām uzliek dezinficētu metāla vāciņu, pasterizē 80 oC temperatūrā: litra burkas – 10 minūtes, divlitru burkas – 15 minūtes, trīslitru burkas – 20 minūtes. Tālāk rīkojas kā parasti.
Etiķa vietā var lietot 3–4,5 g citronskābes.
Sagatavots pēc tematiskās izdevuma “Mājas labumi”