Foto – Fotolia

Liekam burkās! 10 marinētu gurķu, patisonu, ķiploku receptes 2

Marinēti ķiploki ar garšvielām

Tematiskā avīze “Sīpolaugi”
Reklāma
Reklāma
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
7 brīnumēdieni! Pārtikas produkti, kuru regulāra iekļaušana ēdienkartē kavē ādas novecošanos
Lasīt citas ziņas

Ķiplokus dažas sekundes blanšē sālsūdenī, tad strauji atdzesē ledainā ūdenī, lai tie nekļūtu tumši. Pēc tam saliek burkās.

Gatavo marinādi: katlā uzvāra ūdeni, pieber cukuru un sāli, pēc vēlēšanās dažas lauru lapas, smaržīgos un melnos piparus, krustnagliņas. Marinādi uzlej ķiplokiem. Burkām uzliek metāla vāciņus un pasterizē 6–8 minūtes +85 °C (0,5 l burkas).

CITI ŠOBRĪD LASA

Marinētus ķiplokus var sagatavot ziemai arī bez pasterizēšanas, bet ar vairākkārtēju pārliešanu. Uzvāra marinādi un karstu uzlej ķiplokiem. Atdzesē, tad nolej, vēlreiz uzvāra un uzlej ķiplokiem. To atkārto trīs reizes. Pēc tam burkas aizvāko, apgriež otrādi, apsedz un patur siltumā. Atdzisušas nes uz pagrabu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.