Foto – Sandra Ruska

Fiksie gurķi – viegli skābēti. Gatavi pāris stundās! 2

Aina Vēvere, Jēkabpils novada Dunavas pagasta pamatskolas mājturības skolotāja: Ziemas krājumus gatavoju savai lielajai saimei un rīkoju meistarklases, lai mācītu citas saimnieces. Tagad, kad dobēs ienākas pirmie gurķi, protams, vispirms tos apēd tāpat – svaigus un kraukšķīgus. Vienmēr piekrišana ir mazsālītajiem gurķīšiem. Tie garšo pie jaunajiem kartupeļiem un ir lieliska uzkoda piknikā pie ceptas gaļas. Viens dod priekšroku mazliet iesālītiem, citam patīk skābāki. Fiksos gurķus var pagatavot pāris stundu pirms ēšanas.

Reklāma
Reklāma

Fiksie gurķi

Dabiski palīgi asinsspiediena kontrolei: 5 sēklas, ka noteikti jāiekļauj uzturā
VIDEO. Tramps nomaina Ovālā kabineta galdu dažas dienas pēc tam, kad Īlona Maska dēls iemūžināts uz tā atstājam “dāvanu” 5
Kokteilis
Guntara Rača neatzītie bērni beidzot satikušies! Publicēts kopīgs foto ar sirsnīgu vēstījumu 24
Lasīt citas ziņas

Vajadzēs gurķus, dilles, sāli, ķiplokus vai sīpolus. Pagatavošana ir pavisam vienkārša. Gurķus sagriež gareniskās šķēlēs vai ripiņās, uzbārsta sāli, pievieno saspaidītus ķiplokus vai sīpolu ripas un daudz diļļu (tad salātiņi būs garšīgāki!). Ieliek polietilēna maisiņā, kārtīgi sakrata un pāris stundu tur ledusskapī. Ļoti garšīga uzkoda!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.