“Lido” Speciālais alus.
“Lido” Speciālais alus.
Publicitātes foto.

“Lido” darītais alus tiks pildīts arī pudelēs 1

Atpūtas centrā “Lido” darītais alus turpmāk būs pieejams ne tikai uz vietas mucās, bet arī pudelēs, informē uzņēmuma pārstāvji

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Lasīt citas ziņas

Atpūtas centra pagrabā darbojas restorāna tipa mazā alus darītava, kur “Lido” galvenās aldares un alus darītavas vadītājas Vaidas Zīles uzraudzībā pēc pieredzējušu aldaru receptēm top alus, kas pielāgots latviešu tradicionālajām alus vērtībām un garšas prasībām.

“Lido” alus darītavā tiek ražotas dažādas alus šķirnes, un kopš pirmā kausa pārdoti vairāk nekā 7,5 miljoni litri alus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Iecienītākais vienmēr bijis tieši “Lido” Speciālais alus, kas ilgi bijis pieejams tikai “Lido” restorānu un veikalu apmeklētājiem, taisnā ceļā no alus darītavas mucām. Taču kopš šī gada jūlija sadarbībā ar vadošo alus ražotāju Latvijā, AS “Cēsu alus” Speciālais alus būs pieejams alus cienītājiem visā Latvijā.

“Savā produkcijā neizmatojam nekādas mākslīgās krāsvielas, garšas pastiprinātājus un citas vielas, kuru ietekme uz veselību nav izpētīta. Tagad ar tādu pašu kvalitāti piesakām sevi alus tirgū ar daudz plašāku vērienu, kā līdz šim, lai arī šajā nišā turpinātu iesākto – iestāties par dabīgiem un pilnvērtīgiem produktiem. Skatījāmies datus, vērtējām cilvēku pieprasījumu, un nebija šaubu – tieši Speciālais alus būs tas produkts, ko piedāvāsim saviem klientiem kā nākamo visā Latvijā,” norāda “Lido” alus darītavas dibinātājs Gunārs Ķirsons,

Savukārt “Cēsu alus” pārdošanas un mārketinga daļas vadītājs Gustavs Zatlers norāda, ka uzņēmums izmanto alus ražotāju pasaulē iecienītu metodi, ko dēvē par “gipsy brewing” – kad alus brūži, kuriem nav savas pudeļu pildīšanas līnijas un iespējas nodrošināt lielo pieprasījumu, savu alu brūvē un pilda pudelēs citā alus darītavā, kur var nodrošināt vajadzīgo jaudu. T

“Tas ir līdzīgi, ja jūs savā virtuvē ielaistu pavāru ar savu recepti un pārtikas produktu grozu, un viņš jūsu virtuvē pagatavotu izcilu maltīti,” tā uzņēmuma pārstāvis.

“Lido” tagad pieejams vairāk nekā tūkstoš tirdzniecības vietās visā Latvijā, un šis tīkls tiek arvien paplašināts. LIDO Speciālais alus ir īpašs ar to, ka gatavots no divām apiņu un četrām dažādām iesala šķirnēm ar iesala-apiņu garšu, vieglu karameles toni un apiņu rūgtuma pēcgaršu. Šo alu atzinīgi novērtējuši arī pasaules līmeņa alus eksperti, piešķirot bronzas medaļu starptautiskajā konkursā “Riga Beer”.

Kā ziņots, uzņēmums “LIDO” dibināts 1987. gadā un specializējas sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma tīkla izveidē un apkalpošanā. Uzņēmums pirmais Latvijā ieviesa atklātās virtuves koncepciju pārskatāmai ēdienu gatavošanai, kā arī izstrādāja “LIDO” raksturīgo interjeru un mēbeļu dizainu. Pašlaik “LIDO” grupā ietilpst trīspadsmit restorāni, viens sezonālais restorāns un trīs veikali Rīgā un tās apkaimē, restorāni Tallinā un Berlīnē, gaļas un kulinārijas ražotne, alus darītava, konditoreja Rīgā. Rīgā un tās apkārtnē “LIDO” nodrošina arī ēdienu piegādi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.