Foto – Sputnik/LETA
Foto – Sputnik/LETA
Ļeņina piemineklis Rīgā pagājušajā gadsimta septiņdesmitajos gados. Kreisajā pusē – pirminekļa uzraksta plāksne, kas atrodas Jevgeņija Gomberga īpašumā.

Gombergs nopirkt atteicies, Viktors Grūtups “redzējis sen” 11

Uzņēmējs un mecenāts Jevgēņijs Gombergs zina pastāstīt vairāk. Viņam savulaik piedāvāts nopirkt Ļeņina skulptūru, bet viņam “speciālas vajadzības nebija”, tāpēc viņš atteicies. “Pie manis pieminekļa nav. Pats esmu to savām acīm redzējis noliktavā Grūtupa īpašumā,” viņš stāsta.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Pazīmes, ka tu patērē pārāk daudz olbaltumvielu 2
Krievijā trīskāršojušies “vārti uz elli”, kas var aprīt zemi un ciemus
Kokteilis
Optiskās ilūzijas tests. Pasaki, ko tu attēlā ieraudzīji pirmo, un atklāj savas visslēptākās vēlmes
Lasīt citas ziņas

Pēc viņa vārdiem, pieminekļi pie viņa nonākuši zemes gabala privatizācijas rezultātā līdz ar visu kustamo mantu uz tās. Piemineklim tad nebija vienas kājas, kas tika atdalīta demontāžas laikā, un rokas, par kuru neviens īsti nezina, kur tā pazudusi. Pats postaments nogādāts pieminekļu novietnē aiz Rīgas krematorijas, kuras tas sadalīts. “Plāksni paprasīju sev. Kā suvenīru,” neslēpj Gombergs, un tā tagad stāv viņa birojā.

Sazvanīts pa telefonu ārzemēs, slavenā advokāta Andra Grūtupa dēls Viktors Grūtups portālam “LA.lv” pastāstīja, ka īpašumu nodevis nomā. Kur palikušas skulptūras, viņš nezinot. “Pie manis nav, neko nevaru pastāstīt. Redzēju tās ļoti sen,” viņš saka.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.