Lēni gatavots trusis ar baklažānu musu, viršu medus mērci un gaišā alus cepumu 0
Restorāns: AMBIENTE
Šefpavārs: Māris Pastars
(4 porcijas)
Atkaulo 2 truša pakaļkājas, aplej ar olīveļļu, apber ar sāli, pipariem, garšaugiem, satin rullītī, ievakuumē un vāra 75 min 60 °C, atdzesē, sagriež.
Sadursta ar nazi 300 g baklažāna, cep cepeškrāsnī, līdz kļūst mīksts, pārgriež uz pusēm un ar karoti izņem mīkstumu. Mīksto baklažānu blenderē, pievienojot tievā strūklā 75 ml olīveļļas, pieber sāli, baltos piparus, pievieno citronu sulu pēc gaumes. Gatavo masu izberž caur sietu, iepilda putukrējuma sifonā, liek 30 min ledusskapī atdzesēties.
Mērcei katliņā vāra 200 ml Lielvārdes gaišā alus, līdz puse ir iztvaikojusi, pievieno 25 ml sojas mērces, 25 g “Dijon” sinepju, 25 g viršu medus, vāra 2 – 3 min, iebiezina ar kartupeļu cieti, atdzesē.
Glazētiem āboliem uzvāra katliņā 100 ml sausā baltvīna, 50 g viršu medus, mazākā temperatūrā lēni vāra šķēlītēs sagrieztu pusi stingra, sulīga ābola. Kad ābols ir vienmērīgi izsilis, atdzesē.
Cepumiem samīca viendabīgā masā 100 g miltu, 40 g sviesta, 20 ml Lielvārdes gaišā alus, sāli un cukuru pēc gaumes, liek 30 min ledusskapī atpūsties. Masu izveltnē, liek uzkarsētā cepeškrāsnī uz 10 min 180 °C, apziež ar vienas olas baltumu, uzber 20 g ziedputekšņu, cep vēl 30 sek.
Ēdienu pasniedz, sastāvdaļas izkārtojot uz šķīvja, un dekorē ar kresēm.
Recepte no Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saieta