Foto. pexels.com

Ledusskapī katastrofāla smaka?! Vienkāršs triks ar senu “ātro palīdzību”, kā to likvidēt 0

Nepatīkama smaka ledusskapī var sabojāt ne tikai ēstgribu, bet arī produktus, kas tur glabājas. veca zivs, aizmirsta un saskābusi piena paciņa, sapelējis siers vai glumi cīsiņi — un jau pēc dažām dienām smaka ledusskapī kļūst nepanesama.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šis padoms var izglābt tavu mēnesi! Ko zvaigznes sarūpējušas tev aprīlī – horoskops 1
Kokteilis
Tests 1 minūtei. Pasaki, ko pirmo ieraudzīji attēlā, un uzzini daudz jauna
“Naktī radās sarežģījumi – “zirneklim” saplīsa kāja!” Dūņās ir “uztaustīts” kas metālisks; Lietuvā turpinās glābšanas darbi
Lasīt citas ziņas

Parasta tīrīšana ar ūdeni un ziepēm ne vienmēr palīdz, bet ir viens dabisks līdzeklis, kas var ātri atrisināt problēmu — cepamā soda. Šis triks ir vienkāršs, lēts un efektīvs, un rezultāts būs pamanāms jau pēc dienas vai divām.

Kāpēc ledusskapī rodas smakas un kāpēc tas ir bīstami?

CITI ŠOBRĪD LASA

Ledusskapī smaku veido dažādi faktori: sajaucas gaļas, dārzeņu un piena produktu aromāti, bet īsts haoss sākas, kad kaut kas sabojājas. Piemēram, sapuvis ēdiens izdala sēra savienojumus, kas ne tikai smird, bet var piesārņot citus produktus.

Pētījumi rāda, ka aptuveni 30% mājsaimniecību vismaz reizi gadā saskaras ar bojātiem produktiem ledusskapī, kas rada nepatīkamas smakas un pat baktēriju vairošanos.

Ja smaka netiek novērsta, tā var ietekmēt ēdiena garšu — piemēram, sviests vai maize ātri uzsūc apkārtējos aromātus, kļūstot nebaudāmi.

Turklāt ilgstoša smaka var signalizēt par nopietnākām problēmām. ASV Pārtikas un zāļu pārvalde norāda, ka ledusskapjos, kuros netiek kontrolētas smakas, biežāk vairojas pelējums un baktērijas, kas var izraisīt saindēšanos ar ēdienu.

Tāpēc neignorējiet to smirdošo stūrīti — tas nav tikai nepatīkami, bet var kļūt par veselības risku.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.