Regulāras uzkodas 5
Uzkožot izdalās mazāk siekalu nekā maltītes laikā, tādejādi atstājot ēdiena paliekas zobos daudz ilgāk. Izvairieties no pārāk biežām uzkodām un labāk izvēlieties tādas, kurās ir maz cukura un cietes, piemēram, burkānus. Baktērijas, kas atrodas uz zobiem esošajā aplikumā cieti saturošus pārtikas produktus sadala skābē. Ja ēdiens, bieži našķojoties starp ēdienreizēm, iestrēgst zobu starpās, skābe nākamās 20 minūtes vai pat ilgāk, pakļauj zobus nelabvēlīgai iedarbībai. Viena no kaitīgām uzkodām ir populārie kartupeļu čipsi. Ja nu tomēr gadījies ko tādu apēst, ieteicams lietot zobu diegu. Zobu diegošana ir laba prasme, kas jāapgūst ikvienam, un tam vienmēr ir jābūt pa rokai. Aptiekā iegādājami dažādi zobu diegu veidi, kas piemērojami atkarībā no zobu starpu platuma, lietošanas biežuma, garšas patikas, zobu jūtīguma.