Lēcu zupa ar baklažāniem 0
Lēcu zupas ir ļoti gardas un veselīgas.
Sastāvdaļas – 150 g lēcu, 450 g baklažānu, 300 g tomātu, 60 g augu eļļas, 20 g sāls, malto piparu maisījums, litrs ūdens.
Pagatavošana.
Baklažānus nomazgā, nomizo, sagriež nelielos gabaliņos. Uzkaisa sāli, samaisa un atstāj uz 15 – 20 minūtēm.
Lēcas noskalo, liek katliņā, pārlej ar 1 litru ūdens, liek vārīties uz stundu.
Baklažānus noskalo no sāls, nolej ūdeni. Viegli apcep divās ēdamkarotēs eļļas.
Apceptos baklažānus pievieno lēcām katliņā, vāra 5 minūtes.
Tomātiem novelk miziņu, saspaida putriņā, viegli apcep pannā 1 ēdamkarotē eļļas.
Tomātus pievieno lēcām un baklažāniem, vāra vēl 5 minūtes.
Gatavai zupai pagaršo sāli, ja vajag – pieber klāt. Visu virumu sablenderē – no neizskatīgas zupas virums pārtop skaistā zupā rudenīgos toņos.
Pasniedzot pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem.
Labu apetīti!