Lēcu un turku zirņu zupa 0
Kā gatavot?
Pa nakti izmērcē turku zirņus un vāra atsevišķi, kamēr mīksti. Vistas gaļu izvāra un sagriež strēmelītēs. Katlā uzvāra ūdeni (var pievienot vistas buljonu) un pieliek brūnās vai sarkanās lēcas, tad vāra aptuveni 10 minūtes. Pievieno izvārītos turku zirņus, vistas gaļu un vāra vēl 5 minūtes. Tad pievieno tomātu biezeni, cukuru, sāli, ingveru un īsos, mazos makaronus. Vāra aptuveni 3 – 5 minūtes, beigās pievieno maltus melnos piparus, kaltētus vai svaigus zaļumus atkarībā no tā, kas ir pieejams. Ļoti garda un sātīga ziemas zupa!
Receptē uzrādītais produktu daudzums ir paredzēts 4 personām.