Foto – Aija Geida

Lēcu un tomātu zupa 0

Brūnās lēcas nakti mērcē. No rīta atsevišķā katlā tās izvāra mīkstas un šķidrumu nolej (ja tā nedara, zupa izskatās nepievilcīgi pelēkbrūna). Kaltētos tomātus aplej ar siltu ūdeni. Divos litros ūdens uzvāra sagrieztu kāpostu, pēc 10 minūtēm pieliek ripiņās sašķēlētu burkānu, vēl pēc astoņām minūtēm – ķirbja kubiciņus. Pannā uzkarsētā eļļā apcep garšvielas un pieber zupai. Pēc tam pievieno izmērcētus kaltētos tomātus, uzvārītās lēcas un sāli. Pasniedz, uzkaisot zaļumus – sakapātu kinzu, pētersīļus, dilles vai rukolu.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.