Lēcu salāti ar tvaicētiem burkāniem, grilētiem kabačiem un bekonu 0
Sastāvdaļas
• 500 g vārītu lēcu
• 2 vidēja lieluma kabači (vai cukīni, vai patisoni)
• 200 g jauno burkānu
• 100 g franču pupiņu
• 200 g kūpināta bekona
• ķirbju eļļa
Mērcei
• baltvīna etiķis
• olīveļļa
• graudu sinepes
• pipari
• sāls
• cukurs
Pagatavošana.
Kabačus sagriež ripiņās, grilē uz pannas, pēc tam pārlej eļļas un etiķa vinegretu, ko pagatavo no baltvīna etiķa un eļļas (attiecībā 1:3), graudu sinepēm, pipariem, sāls un cukura. Kabačus var arī necept, svaigiem pārliet eļļas un etiķa vinegretu un ļaut 10 minūtes ievilkties. Burkānus blanšē sālsūdenī, franču pupiņas 10 minūtes pavāra, kūpināto bekonu apcep uz pannas. Lēcām pievieno sagatavotos kabačus, burkānus un pupiņas, sajauc ar dārzeņiem un uzslaka ķirbju eļļu. Pasniedz ar ceptām bekona šķēlēm.
Salātu mērcei jeb eļļas un etiķa vinegretam var pievienot vairākus etiķus, piemēram, baltvīna, sarkanvīna, arī balzametiķi. Var etiķa vietā izmantot citrona sulu.