Lazanja no omletes kārtām ar gaļas un dārzeņu mērci 0
Ilze Pētersone, “Mājas Viesis”, AS “Latvijas Mediji”
Recepti iesaka Kaspars Vendelis
Sastāvdaļas
Mērcei: sīpols, ķiploki, burkāni, cukīni, selerijas kāti, var pievienot arī ķirbi, saldo kartupeli vai jebkuru citu dārzeni pēc savas gaumes, oregano jeb raudene, rozmarīns, malta liellopu gaļa, sarkanvīns, labi kūstošs siers pēc gaumes un iespējām, pipari, sāls, eļļa cepšanai, tomāti.
Omletes kārtām: 6 olas, sāls, sviests cepšanai.
Pagatavošana.
Gatavo mērci: Sasmalcina sīpolus un apcep uz pannas eļļā, līdz kļūst zeltaini. Pievieno smalkos gabaliņos sagrieztus dārzeņus, malto gaļu, sāli un turpina cept, ik pa laikam apmaisot, lai gaļa kļūtu irdena. Pielej sarkanvīnu un uzkarsē, lai izgaro alkohols. Kad gaļa ar dārzeņiem teju gatava, pievieno garšvielas, pacep un noliek atdzist.
Gatavo omleti: Sakuļ olas, pievieno pēc garšas sāli. Uzkarsētā pannā izkausē nedaudz sviesta, līdzīgi kā to dara ar plānajām pankūkām, ar pavārnīcu ielej sakulto olu plānā kārtiņā un cep četras līdz sešas omletes.
Gatavo lazanju: Ietauko pannu ar sviestu vai ar olīveļļu un noklāj pamatni ar omleti. Uzklāj kārtiņu ar gaļas un dārzeņu mērci, pārkaisa nedaudz sarīvēta siera un pārklāj ar omleti, turpinot veidot kārtojumu kā iepriekš. Kādai kārtai var pa vidu uzgriezt svaigu tomātu šķēles. Kad visas kārtas saliktas, pārkaisa ar sieru, var izmantot arī svaigas mocarellas šķēlītes, un liek cepeškrāsnī cepties.
Pasniedz, pārkaisot svaigus garšaugus.