Lazanja ar gailenēm, tomātiem un bazilika pesto 0
Nepieciešams (30 cm garai veidnei)
• 1 paciņa lazanjas plākšņu
• 800 g gaileņu
• 150 g olīveļļas
• 100 g sviesta
• 300 g bešamela mērces
• 200 g pesto
• 400 g Latvijas miltaino tomātu
• 100 g rukolas
• 200 g ķirštomātu
• 30 g balzamiko glazūras
• 2 ķiploka daiviņas
• 2 sīpoli
Gatavošana
Gailenes un vietējos tomātus sacep ar ķiplokiem un sīpoliem, pievieno sāli, piparus un sviestu. Lai pagatavotu pesto, sablendē 100 g olīveļļas, 30 g Monterigo siera, 40 g bazilika, 1 ķiploka daiviņu, ciedru riekstus, nedaudz laima sulas, sāli un piparus.
Visu kārto veidnē un cep +170 °C aptuveni 40 minūtes.
Uz pannas nedaudz apcep uz pusēm pārgrieztus ķirštomātus, pievieno balzamiko glazūru, nedaudz sāls un rukolu. Noņem no uguns, ātri apmaisa un pasniedz pie lazanjas.