Lavaša uzkoda ar lasi un salātiem 0
Sastāvdaļas
• Lielais lavašs
• 120 g kūpināta laša
• 120 g krēmsiera
• ½ citrona
• 4 kraukšķīgas salātlapas
• 2 ēdamkarotes sakapātu diļļu
• ½ tējkarotes citronpiparu
• ½ tējkarotes sāls
Pagatavošana.
Pagatavo mērci, sajaucot krēmsieru, sakapātas dilles un sāli. Atver lielo lavašu un uzziež uz tā mērci, atstājot pāris centimetru no malām. Lasi sagriež smalkās šķēlītēs un izkārto uz lavaša. Pārslaka ar citrona sulu un uzkaisa citronpiparus. Uzliek salātlapas. No vienas malas stingri sarullē un noliek vēsumā. Sagriež neilgi pirms pasniegšanas. Lai rullītis neatritinātos, to var aizsiet ar sīpolloku.