Foto – Matīss Markovskis

Lauku rupjmaize ar paipalu olām un avokado saliņām 0

Pagatavošana.

Paipalu oliņas liek aukstā ūdenī un vāra divas minūtes, lai vidū ir nedaudz mīkstas. Tām nolupina čaumalu.

Reklāma
Reklāma
Veselam
saprast, ka organismam trūkst D vitamīna? 5 pazīmes, kas palīdzēs to atklāt
“Bruņumašīnā atrasti trīs miruši ASV karavīri. Ceturtais tiek meklēts…” Jaunākā informācija par ASV karavīriem Lietuvā 265
TV24
“A, ēst tu gribi? Darbu gribi?” Blodons nikns uz Latvijas iedzīvotājiem, kuri “norok” ekonomiski pamatotus būvprojektus
Lasīt citas ziņas

Rupjmaizi sagriež ļoti plāni, aptin ap metāla caurulītēm un cep krāsnī 180 °C aptuveni divas minūtes. Atdzesē.

Avokado nomizo, atdala no kauliņa un liek blendera krūzē, tad pievieno jogurtu, sāli, piparus, trīs ēdamkarotes olīveļļas un kārtīgi sablendē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Uz šķīvja kārto rupjmaizes rullīšus, kā redzams attēlā. Avokado masu pilda konditorejas maisiņā un izspiež tādu kā saliņu starp rupjmaizes šķēlītēm. Virsū liek paipalas oliņu, kam nogriezta augšpuse, un uzliek karotīti kaviāra. Blakus izspiež vēl vairākas avokado saliņas. Rotā ar zaļumiem pēc patikas un visu bagātina, pārlaista ar karoti kvalitatīvas olīveļļas.

Kaviārs piešķir īpašu svētku piesitienu, taču to var aizvietot ar kubiņos sagrieztu mazsālītu lasi, kūpinātu skumbriju vai mazsālītu siļķi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.