
Pārslas ar gaļas un sēņu mērci 2
Enno man atveda paraugus, lai varu izdomāt un izmēģināt receptes, pirms braucu uz Kuldīgu. Tajā vakarā man bija ciemiņi un biju taisījusi vistas un baraviku mērci. Nedaudz palika pāri, tādēļ izdomāju pamēģināt, kā mērce garšotu uz rudzu pārslām. Izrādījās, ļoti labi. Tāpēc taisīju gaļas mērci ar šampinjoniem. Visiem garšoja. Bonuss šai receptei ir tas, ka nav jāvāra kartupeļi, rīsi vai makaroni. Mērce tiek servēta uz pārslām.
Paredzēts: 4 cilvēkiem
Pagatavošanas laiks: 40 minūtes
Nepieciešams:
Šampinjoni, sagriezti plānās šķēlītēs – 100 – 200 g
Maltā gaļa, liesa (cūkgaļas un teļa gaļas maisījums ir mans favorīts) – 500 g
Sakapāts sīpols – 1 gab., liels
Ķiploka daiviņa, sakapāta – 2 gab.
Saldais krējums – 100 – 150 g
“Milzu!” BIO pārslas vai rudzu pārslas ar medu
Provansas garšvielas
Olīveļļa
Sviests
Sāls, pipari
Pētersīļi
Pagatavošana:
Vienā pannā izcep sēnes sviestā. Otrajā pannā sacep gaļu ar sīpoliem, ķiplokiem un garšvielām. Samaisa. Pieliek saldo krējumu. Pārbauda, vai garšvielu ir pietiekami daudz. Pasautē kādas 5 minūtes. Uzlej mērci uz pārslām. Apkaisa ar sakapātiem pētersīļiem.