Foto – Dainis Bušmanis

Latvijas sēklu šerbets ar ogu mērci un sezonas ogām
 0

SASTĀVDAĻAS 40 g lazdu riekstu, 40 g ķirbju sēklu, 40 g saulespuķu sēklu, 70 g saldā krējuma, 20 g sviesta, 10 g pūdercukura.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

KĀ GATAVOT. Sasmalcinātus lazdu riekstus, ķirbju un saulespuķu sēklas, sviestu, pūdercukuru un saldo krējumu karsē uz pannas, līdz masa sabiezē un iegūst viendabīgu konsistenci. Kamēr silta un elastīga, to ievieto vēlamajās formiņās, šoreiz apaļās. Kad masa atdzisusi, to ievieto ledusskapī un nogaida, līdz tā pilnībā sabiezējusi. Uz šķīvja dekoratīvi uzziež ogu mērci, glīti kārto no formām izņemtos šerbetus. Rotā ar sezonas ogām – mellenēm, zemenēm, avenēm vai citām.

Recepte no restorāna “Graudiņš”. Gatavoja pavārs Jevgēnijs Rimaša

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.