Publicitātes foto

Latvijas pavāri sacentīsies par dalību pasaulslavenajā šovā “Bocuse d’Or” 0

Dinārs Zvidriņš, Artūrs Taškans, Juris Latišenoks – trīs jauni, talantīgi un Latvijā labi zināmi pavāri, kuri ir pieņēmuši izaicinājumu un 5. septembrī izstādē “Riga Food 2019” sacentīsies par iekļūšanu pasaules prestižākā pavāru konkursa “Bocuse d’Or” pusfinālā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

“Konkursa “Bocuse d’Or” Latvijas nacionālās atlases uzvarētājam, ko noskaidrosim jau septembrī, būs iespēja ieiet vēsturē kā pirmajam no Latvijas, kurš piedalīsies “Bocuse d’Or”. Šis konkurss atklāj pasaulei labākos kulinārijas mākslas talantus, un to dēvē par pavāra profesijas virsotni,” norāda “Pavāru kluba” valdes priekšsēdētāja Svetlana Riškova.

Viens no konkursa “Bocuse d’Or” Latvijas nacionālās atlases dalībniekiem Juris Latišenoks uzsver, ka katrs pats ir savas laimes kalējs: “Katrs konkurss sniedz lielu pieredzi, kuru nekur citur nevar iegūt. Nenoliedzami, vislabāk var mācīties no savām kļūdām un mēģinājumiem uzvarēt. Šis konkurss man ir ļoti svarīgs, tāpēc visu augustu pavadīšu, smagi trenējoties. Mans treneris Kaspars Jansons ir ar pamatīgu konkursu pieredzi, tādēļ septembrī būs spraiga, sīva cīņa un, protams, lieliski ēdieni!”

CITI ŠOBRĪD LASA

Konkursantu sniegumu vērtēs profesionāla un starptautiska žūrija: Jo Nilsens (Jo Nilsen) no Belģijas, Fransiāne Tartari (Franciane Tartari) no Anglijas, Aleksandrs Prokopovičs (Aleksander Prokopovich) no Krievijas, Dmitrijs Demjanovs, Emannuels Ville (Emannuelle Wille) un Pāvels Gurjanovs no Igaunijas, Jarmo Hūhtanens (Jarmo Huuhtanen) no Somijas, Jerts Klecke (Gert Kletzke) no Zviedrijas un Jērns Lī (Jorn Lie) no Norvēģijas.

Turklāt Latvijas nacionālās atlases uzvarētāja trenera pienākumus uzņemsies un “Bocuse d’Or” pusfinālā Tallinā atbalstīs pieredzējušais eksperts Jo Nilsens no Belģijas.

Pavāri, studenti, nozares pārstāvji un interesenti ir aicināti vērot konkursa “Bocuse d’Or” Latvijas nacionālo atlasi, iedvesmoties un atbalstīt savu favorītu 5. septembrī izstādē “Riga Food 2019’’ (halle Nr. 1) no plkst. 10.00 līdz 16.00.

Kā zināms, 2019. gada aprīlī Latvijas “Pavāru klubs” saņēma oficiālu ielūgumu piedalīties prestižajā konkursā “Bocuse d’Or”, kura pusfināls norisināsies 2020. gada jūnijā Tallinā.

“Bocuse d’Or” ir pasaules prestižākais kulinārijas konkurss, ko bieži dēvē arī par “kulinārijas olimpiskajām spēlēm”. Sākotnēji to 1987. gadā veidoja pasaulslavenais franču šefpavārs Pols Bokjūzs. Lielajā finālā, kas reizi divos gados notiek Lionā, Francijā, vērtē 24 šefpavārus no visas pasaules, kas iepriekš ir izgājuši nacionālās atlases un guvuši sasniegumus savā profesijā.

Izstādē “Riga Food 2019” tiksies ne tikai labākie pavāri, bet arī pavārzeļļi, bārmeņi un tējas meistari, lai mērotos profesionalitātē, izveicībā un oriģinalitātē. Detalizētu “Riga Food 2019” pasākumu programmu skatiet šeit.

No 4. līdz 7. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks Baltijas nozīmīgākais pārtikas nozares notikums – izstāde “Riga Food 2019”.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.