foto – Shutterstock

Latvijas garšīgākais medus ievākts Rīgas viesnīcas “Hotel Janne” jumta stropos 0

Aizvadītajā nedēļas nogalē Pierīgā notikušajā “Latvijas biškopju vasaras saietā 2018” konkursā “Garšīgākais Latvijas medus 2018” par uzvarētāju atzīts Rīgā ievāktais liepziedu medus, kuru ievācis Rīgas biškopis Valdis Janovs no savas dravas uz viesnīcas “Hotel Janne” jumta, informēja biedrībā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Lasīt citas ziņas

Savukārt otro vietu konkursā ieguva Rīgas Latviešu biedrības sadarbībā ar SIA “Vinnis” ievāktais liepziedu medus no bišu saimēm, kas izvietotas Merķeļa ielā uz Rīgas Latviešu biedrības jumta. Medus ievākts no Vērmanes dārzā, kanālmalas apstādījumos un Esplanādē ziedošām liepām.

Trešo vietu ieguva Indras Jukņēvičas dravā bišu ievāktais pavasara ziedu medus no Amatas novada.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Jau otro gadu pēc kārtas biškopju vasaras sietā par garšīgāko Latvijas medu ir atzīts Rīgas liepu medus, bet šogad tam ir arī otrā vieta. Bieži medus pircēji vienkāršu gaišu vasaras medu dēvē par liepu medu, bet patiesībā liepu medus tiešām ir gaišs, taču ar ļoti specifisku garšu. Tas nedaudz rūgts ar mentola piegaršu un izrādās, ka tieši šī garšu kombinācija visvairāk patīk medus ēdājiem. Savukārt Rīgā un citās lielās pilsētās var ievākt 100% tīru liepu medu, jo nekas cits liepziedu laikā pilsētā nezied no kā bites varētu ievākt nektāru, tās lido tikai uz liepām. Viss Rīgā ievākties medus tiek rūpīgi analizēts pārbaudot tā kvalitāti un nekaitīgumu, tādēļ pavisam droši varam apliecināt, ka pilsētā ievāktais medus ir labs,” teica Latvijas Biškopības biedrības valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Savukārt citā konkursā – “Veiksmīgākā biškopības produkta etiķete 2018” uzvarēja SIA “Brencmilni” no Sakņu pagasta Madonas novadā, iegūstot pirmās arī skatītāju simpātijas. Etiķetes dizainu kopīgi izstrādāja Santa Stūrīte un Una Gorodecka. Otro vietu ieguva Ivars Lukšo no Rankas pagasta Gulbenes novadā, bet trešo – Ēriks Zaics no Susējas pagasta Ērgļu novadā.

Šogad pirmo reizi tika organizēts konkurss “Gardākā medus kūka 2018” un pirmo vietu konkursā ieguva biškope no LPKS “Medotava” Ogres novadā, Madlienas pagastā Kristīne Kristjansone. Savukārt otrā vieta piešķirta Leldei Gailei no Siguldas un trešā vieta – Madarai Vītolai no Salaspils. Pasākuma apmeklētāju simpātiju ieguva Judīte Kaktiņa no Alūksnes novada.

Ikgadējais Latvijas biškopju vasaras saiets notika 21. un 22. jūlijā Mārupē, kurā piedalījās 1637 apmeklētāji.

Kopā tika iesniegti 73 medus paraugi konkursam “Garšīgākais Latvijas medus 2018”, 26 etiķetes konkursam “Veiksmīgākā biškopības produkta etiķete 2018” un deviņas medus tortes konkursam “Gardākā medus kūka 2018”. Medu, etiķeti un kūkas vērtēja gan biškopju saieta dalībnieki, gan profesionāla žūrija.

Latvijas Biškopības biedrība ir lielākā lauksaimniecības nozaru organizācija Latvijā, kura apvieno 3319 biedrus – lauksaimniekus, kas nodarbojas ne tikai ar biškopības produkcijas ražošanu, bet pārstāv arī citas lauksaimniecības nozares

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.